Get Adobe Flash player

ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ, ΡΕΣΒΕΡΑΤΡΟΛΗ, ΥΓΙΗΣ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ

Δρ Δημήτριος Ν. Γκέλης

 

alt

Ιατρός, Ωτορινολαρυγγολόγος, Οδοντίατρος, Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής

του Πανεπιστημίου Αθηνών

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη συμπληρωματική Ιατρική, την εναλλακτική

Ιατρική  και την Ιατρική Διατροφολογία

 

Ιατρείο-Θεραπευτηριο: Δαμασκηνού 46 Κόρινθος 20100, τηλ. 2741026631,

6944280764, e-mail: pharmage@otenet.gr

www.gelis.gr, www.orlpedia.gr, www.allergopedia.gr, www.gkelanto.gr

 

Κόκκινο κρασί, ρεσβερατρόλη , υγιής καρδιά και μακροζωία

 

Η πολυφαινολική φυτοαλεξίνη ρεσβερατρόλη του κόκκινου κρασιού και της φλούδας των κόκκινων σταφυλιών διαθέτει ποικίλες βιοχημικές και φυσιολογικές ιδιότητες, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται οιστρογονικές, αντισυσσωρευτικές των αιμοπεταλίων,  αντιφλεγμονώδεις, καθώς και άλλες ευεργετικές ιδιότητες για την εξασφάλιση της υγείας  που εκτείνονται από την χημειοπροφύλαξη μέχρι την καρδιοπροστασία. Διάφορες σύγχρονες μελέτες κατατάσσουν τη ρεσβερατρόλη και ως αντιγηραντική ουσία. Φαίνεται ότι η ρεσβερατρόλη μπορεί να προκαλέσει έκφραση διαφόρων γονιδίων μακροζωίας, περιλαμβανομένων των γονιδίων  Sirt1, Sirt3, Sirt4, FoxO1, Foxo3a και  PBEF και την πρόληψη της εξασθένισης ή κατάπτωσης της καρδιοκυκλοφορικής λειτουργίας, περιλαμβανομένου του επιπέδου της χοληστερόλης και της φλεγμονώδους απόκρισης, χωρίς όμως να επηρεάζει τον προσδοκόμενο χρόνο ζωής στα ποντίκια.[Das DK, et al, 2011].

 

Οι αντιγηραντικές ιδιότητες της ρεσβερατρόλης του κόκκινου κρασιού μιμούνται μερικά από τα λειτουργικά και μοριακά αποτελέσματα  που προκαλούνται από τον περιορισμό του διαιτολογίου.

Είναι πολύ γνωστό ότι η μιτοχονδριακή δυσλειτουργία και το οξειδωτικό στρες μπορεί να παίξουν σημαντικούς ρόλους στη γήρανση του οργανισμού των θηλαστικών. Η αντιγηραντική δράση της ρεσβερατρόλης οφείλεται στο μιτοχονδρακό προστατευτικό της αποτέλεσμα, που μπορεί να αξιοποιηθεί  για την πρόληψη ή την ανακούφιση των νόσων που σχετίζονται με το γήρας [Ungvari Z, et al 2011].

 

To Gkelanto [Γκελαντο] είναι βιολογικό, λιαστό γλυκό κρασι, από Αγιωργήτικο σταφύλι Νεμέας (βιολογικής καλλιέργειας), το οποίο δεν περιέχει χημικά συντηρητικά (θειώδη). Θεωρείται ως ένα από τα πλουσιότερα κόκκινα κρασιά σε πολυφαινόλες (ρεσβερατρόλη, κλπ), όχι μόνο διότι είναι κόκκινο κρασί, αλλά και διότι είναι συμπυκνωμένο. Δύο κουταλιές της σούπας Γκελάντο ισοδυναμούν  με τρία ποτήρια του συνηθισμένου κρασιού. Με το Γκελάντο μπορεί κανείς να πάρει τα πολύτιμα συστατικά για τη διατήρηση της υγείας και αντιγήρανσης, του κόκκινου κρασιού, χωρίς να κινδυνεύει να γίνει αλκοολικός ή να βλάψει το συκώτι του, αφού με την ελάχιστη δόση, προσλαμβάνει την απαραίτητη επιθυμητή ποσότητα των αντιοξειδωτικών ουσιών για τον οργανισμό του [Βλέπε: www.gkelanto.gr, www.pharmagel.gr].

alt

Βιβλιογραφία

Das DKMukherjee SRay D. Erratum to: Resveratrol and red wine, healthy heart and longevity. Heart Fail Rev. 2011 Mar 13. [Epub ahead of print]

 

Ungvari ZSonntag WEde Cabo RBaur JACsiszar A. Mitochondrial Protection by Resveratrol. Exerc Sport Sci Rev. 2011 Mar 3.

www.gkelanto.gr, www.pharmagel.gr

 

Gkelanto (Pharmagel)

Φυσικός, γλυκύς ερυθρός οίνος, χωρίς θειώδη ή άλλα συντηρητικά

Οίνος πλουσιότατος σε τανίνες, ανθοκυανίνες και πολυφαινόλες (ρεσβερατρόλη, μυρικετίνη και λοιπά φλαβονοειδή). Το Gkelanto ένα κόκκινο συμπυκνωμένο, γλυκό κρασί, που εξαιτίας των αντιοξειδωτικών ουσιών του, διαθέτει, αντιγηραντικές, καρδιοπροστατευτικές, αντιαθηρωματικές, νευροπροστατευτικές και καρκινοανασταλτικές ιδιότητες.

To Gkelanto παρασκευάζεται από Αγιωργήτικο σταφύλι Νεμέας, βιολογικής καλλιέργειας και δεν περιέχει θειώδεις ενώσεις ή άλλα χημικά συντηρητικά.

Είναι βιολογικός, συμπυκνωμένος, λιαστός, γλυκύς οίνος (Vol 15%). Για να κατασκευαστεί ένα λίτρο του Gkelanto απαιτούνται 12 κιλά Αγιωργήτικου σταφυλιού.

Η Αντιοξειδωτική δράση και δόση ασφαλείας της αιθυλικής αλκοόλης (οινοπνεύματος) του Gkelanto είναι 2 κουταλιές της σούπας ημερησίως.

To Gkelanto είναι προϊόν της Pharmagel (Κόρινθος)  Διανεμητής του Gkelanto είναι η Pharmagel και πωλείται μόνο σε φαρμακεία, τα οποία το προμηθεύονται από τη φαρμακαποθήκη ΠΕΙ. ΦΑ. ΣΥΝ. τηλ.  2104830291 .

Περισσότερες πληροφορίες για το Gkelanto και τη ρεσβερατρόλη μπορείτε να βρείτε στο www.pharmagel.gr

Εκ της Pharmagel

Copyright: Δρ Δημήτριος Ν. Γκέλης, Κόρινθος, 2011

 

 

 

 

Τελευταία Ενημέρωση (Δευτέρα, 08 Ιανουάριος 2018 10:00)

 
Το παρόν άρθρο προστατεύεται από το Νόμο 2121/1993 και 4481/2017 για την πνευματική ιδιοκτησία. Η ολική ή μερική αντιγραφή του παρόντος επιστημονικού άρθρου χωρίς τη γραπτή έγκριση του Δρ Δημητρίου Ν. Γκέλη θεωρείται κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας και διώκεται βάσει της νομοθεσίας.